Werkwijze


Ik kan mij voorstellen dat het voor een ouder prettig is om te weten hoe ik als kindercoach nou precies te werk ga. Mocht je een probleem ervaren bij je kind en je zou daar graag wat ondersteuning bij willen hebben kun je telefonisch of per mail contact met mij opnemen. Dan stuur ik je een intake formulier die je ingevuld weer naar mij retour kunt sturen. Vervolgens bel ik je en maken we een afspraak voor een eerste gesprek. Tijdens dit intakegesprek bespreken we waar jullie zoon/dochter tegenaan loopt. Zodra we de hulpvraag duidelijk hebben kunnen wij het coachingstraject starten. Dit kan op verschillende manieren en hierbij houd ik altijd rekening met de interesses en behoeftes van het kind.

Sofie aan tafel website

Ik werk met verschillende spelmaterialen en benader de hulpvraag altijd spelenderwijs en creatief. Tekenen, schilderen, kleien, spel-en bewegingsvormen, buiten in de natuur, verhalen en metaforen, visualisatie of rollenspel. Een kleine greep uit de hoeveelheid mogelijkheden die ik een kind kan bieden. Ook ben ik in het bezit van een licentie voor het COACHEE!-spel. Een praktisch en veelzijdig kindercoach-tool met veel mogelijkheden en werkvormen om in te zetten. Een prachtig spel waar kinderen hun talenten ontdekken.

Samen met het kind werken we aan het te behalen doel.

Is het doel bereikt dan volgt er een evaluatie en een eindgesprek. Tijdens dit gesprek bespreken we het traject en is er ruimte voor tips en adviezen voor de thuissituatie.

 

De praktijk

 

Hier ontstaan de mooiste ontdekkingen!

 

praktijk 2

 

praktijk 1

 

praktijk 3